SUBARU XV

e-BOXER Subaru

Nov sistem hibridnega pogona podjetja Subaru

Sistem e-BOXER nove generacije kombinira motor Boxer Subaru z električnim motorjem in omogoča športno vožnjo v udobni in tihi kabini brez neprijetnega hrupa in vibracij, tudi na neravnih cestah.

Motor Boxer Subaru + Električna pogonska enota

Zaradi omogočanja učinkovite vožnje sistem e-BOXER Subaru uravnava razmerje uporabe dvolitrskega motorja z neposrednim vbrizgavanjem in električnega motorja ter se tako prilagodi različnim pogojem vožnje. V kombinaciji z menjalnikom Lineartronic so mogoči še večja tišina, gladkost vožnje in moč za udobno in prijetno vožnjo v različnih situacijah. Električna pogonska enota in baterijski sklop sta nameščena vzdolžno. Motor se nahaja zelo nizko, tako nameščen sistem pa prispeva k še nižjemu težišču in boljši razporeditvi teže vozila.


Odzivnost na ukaze in stabilnost v ovinkih

Medtem ko lahko pri drugih sistemih na upravljanje vpliva dodatna teža električne pogonske enote, strateško pozicioniranje komponent sistema e-BOXER Subaru zagotavlja stabilnost celotnega vozila. e-BOXER se zahvaljujoč svoji konfiguraciji nahaja zelo nizko, baterija in ostale komponente pa se nahajajo nad zadnjo osjo, kar omogoča hitro odzivanje in večjo stabilnost v ovinkih.


Vznemirljiv na avtocesti. Varen na terenski vožnji

Sistem e-BOXER Subaru pri pospeševanju konkurira bencinskim motorjem višjega razreda in omogoča vznemirljive značilnosti ter varno vožnjo na blatnih in neravnih cestah.


Mestna vožnja je udobna in enostavna

Kompakten električni motor z visoko zmogljivostjo omogoča hitro in odzivno pospeševanje pri vožnji z enakomerno hitrostjo ali po upočasnitvi, kar zagotavlja udobno mestno vožnjo brez stresa, tudi v prometnih konicah.

Indikator uporabe hibridnega sklopa motorja

Način vožnje EV Driving: vozilo poganja samo električni motor

Način vožnje Motor Assist Driving: kombinirana vožnja na bencin in električni pogon

Način vožnje Engine Driving: vožnja samo na bencin

Upočasnjevanje: polnjenje


Motor BOXER SUBARU

Motor BOXER ima vodoravno nasprotno nameščene cilindre in bate, ki se gibljejo vodoravno in nasprotno. Subaru že 50 let razvija ta ekskluzivni in zanesljivi motor z dolgo življenjsko dobo in edinstveno zmogljivostjo.

Popolno uravnotežen

Konfiguracija motorja je izjemno trdna in uravnotežena, kar predpostavlja manj vibracij v primerjavi z drugimi vrstami motorja.

Večja stabilnost

Ker je blok motorja bolj ploščat in je težišče nižje, je vozilo stabilnejše v primerjavi s katerim koli drugim tipom motorja.

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Subarujev simetrični pogon na vsa štiri kolesa (AWD) razporedi moč na vsa štiri kolesa za kar najboljši stik z vsemi površinami, tudi tistimi, ki najbolj drsijo. Subarujev pogon AWD se razvija vodoravno, kar pomeni, da se težišče nahaja nizko, vozilo pa je uravnoteženo, kar omogoča varno in stabilno vožnjo.


Lineartronic + AWD z aktivno porazdelitvijo navora

Lineartronic je popoln za hitro in postopno prestavljanje za ohranitev najučinkovitejšega števila obratov motorja, gladko pospeševanje, visoko zmogljivost vožnje in manjšo porabo goriva. V kombinaciji s sistemom AWD z aktivno porazdelitvijo navora omogoča trenutno nastavitev navora motorja glede na pogoje na cesti, saj slednjega razporedi na kolesa z večjo vlečno silo.


Subaru Global Platform

Subaru Global Platform (SGP) je platforma za razvoj trenutnih in prihodnjih generacij avtomobilov Subaru. SGP predstavlja prihodnost, za voznika in potnike pa pomeni mirnejšo in zabavnejšo vožnjo. Končni cilj je dodatno izboljšati varnost in kompleksne zmogljivosti za doživetje vožnje, kakršno vam lahko omogoči samo Subaru.

1. Zagotovljena zabava
Boljše upravljanje vozila pomeni, da imate kar največji nadzor nad avtomobilom, da se lahko izognete morebitnim nevarnostim. Tako varno vozilo je zabavno voziti v vseh pogojih.

2. Udobna vožnja
Izboljšano vzmetenje, trdnejša konstrukcija podvozja in stabilizatorji, ki absorbirajo nepravilnosti na cesti, omogočajo udobno vožnjo in varnejša potovanja.

3. Prostorna kabina
Manj vibracij in hrupa za vse potnike omogoča večje udobje med potovanjem, izboljšano vzmetenje in trdno podvozje pa omogočata prostornejšo in udobnejšo kabino za vse potnike.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom