EYESIGHT

Subaru Slovenia

EyeSight

Napredna Subarujeva tehnologija pomoči pri vožnji

Subaru verjame v vseobsežno varnost in s stalnimi izboljšavami zmanjšuje možnost nesreč. Prav zato smo razvili napreden sistem pomoči pri vožnji, imenovan Subaru EyeSight*1. Sistem uporablja dve stereokameri, ki zagotavljata tridimenzionalno barvno sliko in se ponašata z izjemno sposobnostjo prepoznavanja predmetov, podobno kot to omogoča človeški vid. S pomočjo slik, ki jih dobiva od obeh kamer, EyeSight prepozna obliko, hitrost in oddaljenost avtomobilov, motorjev, koles in pešcev*2. Če odkrije morebitno nevarnost, sistem voznika opozori in po potrebi aktivira zavorni sistem, da bi se izognil nevarnosti. Sistem EyeSight in ostale izboljšane varnostne značilnosti povečujejo občutek varnosti za volanom.


Napredni sistemi pomoči pri vožnji

Adaptive Cruise Control

Sistem EyeSight*1 ni omejen samo na ohranjanje nastavljene hitrosti, kot to velja za tradicionalne sisteme za uravnavanje hitrosti. Če Adaptive Cruise Control odkrije prisotnost vozila pred vami, spremlja razdaljo med voziloma in hitrost vašega vozila spremeni, da ohrani varno razdaljo. Sistem upravlja motor, prenos in zavore ter hitrost vozila prilagodi prometu v širokem razponu od 0 do 180 km/h. Adaptive Cruise Control, zasnovan za vožnjo po avtocesti in hitri cesti, prepozna prisotnost vozila pred vašim in njegove zavorne luči ter se prilagodi gostemu prometu, da bi zagotovil največjo možno učinkovitost porabe goriva in udobje med dolgimi potovanji.

Lane Sway in Departure Warning

Ko začne avtomobil vijugati in ga začne zanašati na cesti oziroma začne zapuščati svoj pas, sistem Lane Sway Warning voznika na to opozori z zvočnim signalom in utripanjem lučke. Sistem se aktivira samo pri hitrosti nad približno 60 km/h. Če začne avtomobil pri hitrosti, večji od 50 km/h, zapuščati svoj pas, voznik pa pri tem ni prižgal smernika, sistem Lane Departure Warning voznika opozori z zvočnim signalom in utripanjem lučke, preden avtomobil zavije s ceste.

Lead Vehicle Start Alert

Ko stojite v koloni in sistem EyeSight*1 prepozna, da se promet spet premika, sistem Lead Vehicle Start Alert voznika na to opozori z zvočnim signalom in utripanjem lučke.

Lane Keep Assist

Pri vožnji po avtocesti ali hitri cesti Lane Keep Assist s stereokamero spremlja vodoravno signalizacijo in voznika obvesti, ko začenja vozilo zapuščati svoj pas. Pri hitrosti približno 65 km/h sistem vpliva na volan, da se izognete zapuščanju pasu, kar omogoča varnejšo vožnjo.

Preprečevanje nesreč

Pre-collision Braking System*2

V primeru skorajšnjega trka z vozilom ali drugo oviro pred avtomobilom sistem Pre-Collision Braking System voznika opozori s svetlobnim in zvočnim signalom na nadzorni plošči. Če se voznik ne odzove, da bi preprečil trk, sistem samodejno zavre, da zmanjša trk ali se mu celo povsem izogne. Če se voznik poskuša izogniti trku, mu lahko sistem Pre-Collision Brake Assist pri tem pomaga.

Pre-collision Throttle Management

Ko vozilo miruje in sistem EyeSight zazna oviro pred avtomobilom, vozilo pa je v stopnji prenosa na vožnjo naravnost namesto vzvratno, sistem Pre-Collision Throttle Management pošlje številne zvočne in svetlobne signale in zmanjša moč motorja, da se izogne čelnemu trku.

EyeSight Assist Monitor*3

Zahvaljujoč temu sistemu se vse funkcije sistema EyeSight projicirajo na vetrobransko steklo prek sistema LED-luči visoke svetlosti. S tem sistemom lahko voznik spremlja vse funkcije in aktivnosti sistema EyeSight, ne da bi pri tem umaknil pogled s ceste.


*1 EyeSight je sistem pomoči pri vožnji, ki ne deluje nujno popolno v vseh pogojih vožnje. Za varno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestnih predpisov je vedno odgovoren voznik. Učinkovitost sistema je odvisna od številnih dejavnikov, kot so vzdrževanje vozila, vremenski pogoji in stanje na cesti. Izčrpne informacije o delovanju in omejitvah sistema Eyesight poiščite v uporabniškem priročniku.
*2 Pre-Collision Braking System ne ukrepa nujno v vsaki situaciji. Glede na razliko v hitrosti glede na objekte, njihovo višino in druge pogoje sistem EyeSight morda ne bo prepoznal potrebnih pogojev za optimalno delovanje.
*3 Del paketa Advanced Safety Package.


© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom