Solterra

Električno srce. Subarujev DNK.


Sistem All-Wheel Drive

Tehnologija All-Wheel Drive in doživetje vožnje vozil znamke Subaru sta zdaj na voljo tudi v obliki električnega vozila. Zahvaljujoč delovanju motorja eAxle na sprednji in zadnji osi se razporeditev navora nenehno in natančno nadzira, s čimer je ohranjen oprijem vsakega kolesa. Stik s podlago je optimiziran glede na pogoje na cesti, kar zagotavlja stalen oprijem na vseh podlagah, tudi ko so mokre ali spolzke.

X-MODE s funkcijo Grip Control

X-MODE omogoča Solterri vožnjo tudi v najtežjih pogojih, vključno z visokim snegom ali blatom, ter zagotavlja izredno zmogljivost vožnje na neravnih cestah. Nov Grip Control ohranja stalno hitrost na klancih in neravnih cestah, kar vozniku omogoča, da se osredotoči izključno na volan.

Višina podvozja

Solterra je pravi SUV, saj njena višina podvozja omogoča vožnjo po neravnih cestah. Poleg tega so koti vhoda, izhoda in zatikanja zasnovani tako, da ščitijo karoserijo in baterijo.

e-SUBARU GLOBAL PLATFORM

Solterra je zgrajena na najnovejši platformi, ki je zasnovana za maksimizacijo zmogljivosti električnega vozila. Baterija z veliko močjo se nahaja pod podnico, s čimer je težišče nižje, kar izboljša sposobnost upravljanja in omogoča izjemno učinkovito razporeditev v smislu prostornosti in možnosti namestitve potnikov. Poleg tega baterijski sklop tvori edinstveno konstrukcijo s podvozjem vozila, kar omogoča še večjo togost.

Motor in baterija

Sprednja in zadnja os vključujeta motor eAxle s trenutnim navorom za močen in hiter odziv ter enakomerno pospeševanje. Sistem S-PEDAL DRIVE zagotavlja dinamičen nadzor pospeševanja/upočasnjevanja s stopalko za plin. Temperaturo baterije upravlja sistem hlajenja z vodo za zagotovitev stabilnega delovanja.

Polnjenje

Velik doseg in združljivost z visokoučinkovitimi sistemi polnjenja povečata učinkovitost Solterre. Hitro polnjenje (150 kW enosmernega električnega toka) napolni baterijo na 80% zmogljivost v 30 minutah, medtem ko grelniki baterije zagotavljajo kratko in enakomerno trajanje polnjenja pozimi. Prav tako je mogoče spremljati stanje napolnjenosti baterije in druge funkcije na daljavo, in sicer s pomočjo pametnega telefona.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom