Forester

Raziščite svoj svet

Če se odpravite na potovanje, to ne pomeni, da morate vse pustiti za seboj. Ostanite povezani, vendar brez motenj, zahvaljujoč intuitivni tehnologiji, enostavni za uporabo. Forester e-BOXER vam ponuja sistem za informiranje in zabavo, navigacijo in avdiosistem, ki ga lahko upravljate z dotikom prsta ali glasovno. Zahvaljujoč sistemu Driver Monitoring System (DMS)*1, novi tehnologiji prepoznavanja obrazov, avtomobil odkrije znake utrujenosti ali raztresenosti in prepozna do pet voznikov z zapomnitvijo njihovih nastavitev vožnje.

Zunanja oprema

LED-luči s samodejno prilagoditvijo višine

Sprednje LED-luči s samodejno prilagoditvijo višine spremljajo premikanje volana, kar izboljša vidljivost med nočno vožnjo. Nove barve sprednjih luči dodatno poudarijo njihovo značilno obliko v obliki črke C.

18-inčna aluminijasta kolesa*2

Trdna 18-inčna aluminijasta kolesa s pnevmatikami 225/55R18.

Sprednje LED-meglenke

Funkcionalne in športne sprednje LED-meglenke s širokim snopom svetlobe omogočajo boljšo vidljivost ponoči ali v neugodnih vremenskih pogojih.

Sprednja rešetka

Šesterokotna rešetka drznega in prefinjenega videza poveča vtis robustnosti avtomobila zahvaljujoč novemu agresivnemu in sodobnemu dizajnu sprednjih luči, ki dopolnjuje športni videz sprednjega dela avtomobila.

Zadnje LED-luči

Zadnje luči z novo obliko črke »C« novemu Foresterju dajejo hkrati prepoznaven in funkcionalen videz.

Strešni nosilci

Strešni nosilci so zahvaljujoč protidrsni stopnici bočne zaščite vrat zdaj še lažje dostopni. Zahvaljujoč enostavnim vodilom za vrv so strešni nosilci na Foresterju zdaj še funkcionalnejši, kar vam omogoča povsem varno prevažanje vsega, kar si zaželite.

Notranja oprema

Samodejna dvoobmočna klimatska naprava

Ta funkcija je uporabna za ohranjanje želene temperature v kabini, saj omogoča nastavitev in ohranitev različne temperature na voznikovi in sovoznikovi strani. Nastavljen način delovanja in temperatura sta prikazana na večnamenskem zaslonu velikosti 6,3”.

USB-vhodi za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih

Potniki na sprednjih in zadnjih sedežih imajo na voljo USB-vhode za hitro in učinkovito polnjenje svojih naprav.

Žepi za predmete z ločenimi razdelki

Žepi za predmete z ločenimi razdelki omogočajo enostavno odlaganje časopisov, pametnih telefonov ali tablic.

Tipka za zapomnitev položaja sedežev*1

Funkcija zapomnitve položaja sedežev je povezana s položajem vzvratnega ogledala, kar zagotavlja večje udobje med vožnjo. Hkrati se vzvratno ogledalo na sovoznikovih vratih med vožnjo samodejno nagne navzdol, kar zagotavlja večjo preglednost med vožnjo.

Prezračevalni sistem v zadnjem delu

Prezračevalne odprtine za potnike na zadnjih sedežih se nahajajo za zadnjo konzolo in omogočajo še prijetnejše potovanje.

Subaru Advanced Technologies: Driver Monitoring System (DMS)*1

Driver Monitoring System oziroma sistem za spremljanje stanja voznika je nova tehnologija prepoznave obraza, ki prek ustrezne kamere odkriva morebitne znake utrujenosti ali nepozornosti voznika in ga o tem opozori s svetlečo lučko ter zvočnim signalom. Sistem prepoznava do pet voznikov, ne glede na starost in postavo, ter zagotavlja udobno in prilagojeno vožnjo.

Samodejna prilagoditev nastavitev

Sistem prepozna do pet voznikov, neodvisno od starosti in postave, ter položaj sedeža samodejno prilagodi s pomočjo voznikovih vnaprej izbranih nastavitev.

Samodejna prilagoditev položaja vzvratnega ogledala

DMS položaj vzvratnega ogledala prilagodi glede na voznikove vnaprej izbrane nastavitve.

Informacije o vozilu, prikazani na zaslonu

Sistem vozniku na večnamenskem zaslonu prikazuje najnovejše informacije, vključno z informacijami o porabi goriva.

Klimatska naprava z vnaprej izbranimi nastavitvami

DMS shrani in uporabi zadnje nastavitve za nastavitev klimatske naprave, ki jih je predhodno shranil vsak voznik, in tako omogoča prijetno in po meri prilagojeno temperaturo zraka v kabini.

Opozarjanje

Ko sistem DMS zazna, da je voznik pogled s ceste odvrnil za dlje časa ali da so njegove veke dlje časa zaprte, te znake razume kot oviranje ali utrujenost in voznika opozori z zvočnim signalom ter svetlečo lučko na večnamenskem zaslonu.

X-MODE

Odkrijte možnosti novega Foresterja z najnovejšo različico funkcije X-MODE, ki je serijsko vključena v vse pakete opreme. Izberite način delovanja [SNOW/DIRT] za spolzke površine, prekrite s snegom, zemljo ali prodom, ali način delovanja [D.SNOW/MUD] za posebej zahtevne ceste, kjer bi lahko kolesa obtičala, na primer v globokem snegu ali blatu.

SI-DRIVE

Izberite način delovanja Intelligent za zmerno, enakomerno in tekočo vožnjo ali način delovanja Sport za trenuten odziv stopalke za plin ter športni način vožnje pri vseh hitrostih. Poleg tega na vijugastih cestah funkcija e-Active Shift Control omogoča bolj športno vožnjo s samodejnim prestavljanjem, če je to potrebno, za ohranitev visokega števila obratov, kar prispeva k močnejšemu pospeševanju pri zapuščanju ovinkov.


*1 Na voljo pri različicah STYLE, PREMIUM in 4DVENTURE.
Za varno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestnih predpisov je vedno odgovoren voznik. Ne zanašajte se popolnoma na sistem Driver Monitoring System. Funkcije tega sistema so lahko v določenih okoliščinah omejene. Popolne informacije o delovanju in omejitvah sistema poiščite v uporabniškem priročniku. Dodatne informacije poiščite pri svojem zanesljivem zastopniku za vozila Subaru. Za previdno in varno vožnjo je vedno odgovoren voznik. Med vožnjo se ne dotikajte zaslona na dotik. Komunikacijske storitve so lahko v nekaterih državah plačljive.
*2 Na voljo pri različicah PREMIUM in 4DVENTURE (z različno zasnovo).

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom