Forester

Raziščite svoj svet

Če se odpravite na potovanje, to ne pomeni, da morate vse pustiti za seboj. Ostanite povezani, vendar brez motenj, zahvaljujoč intuitivni tehnologiji, enostavni za uporabo. Forester e-BOXER vam ponuja sistem za informiranje in zabavo, navigacijo in avdiosistem, ki ga lahko upravljate z dotikom prsta ali glasovno. Zahvaljujoč sistemu Driver Monitoring System (DMS)*1, novi tehnologiji prepoznavanja obrazov, avtomobil odkrije znake utrujenosti ali raztresenosti in prepozna do pet voznikov z zapomnitvijo njihovih nastavitev vožnje.

Zunanja oprema

LED-luči s samodejno prilagoditvijo višine

Prilagodljive sprednje LED-luči (SRH) s samodejno prilagoditvijo kombinirajo kratke in dolge luči. Pri obračanju volana smer snopa svetlobe iz sprednjih luči spremlja premikanje volana, kar zagotavlja najboljšo preglednost v ovinkih med nočno vožnjo.

18-inčna aluminijska platišča*2

Trdna 18-inčna aluminijska platišča s pnevmatikami 225/55R18. Na voljo v temni metalik barvi pri različici PREMIUM in v črni barvi pri različici 4DVENTURE.

Sprednje LED-meglenke

Funkcionalne in športne sprednje LED-meglenke s širokim snopom svetlobe omogočajo boljšo preglednost ponoči ali v neugodnih vremenskih razmerah.

Zadnje LED-luči

Zadnje luči z novo obliko črke »C« novemu Foresterju dajejo hkrati prepoznaven in funkcionalen videz.

Strešni nosilci

Strešni nosilci so še lažje dostopni zahvaljujoč protidrsni stopnici stranske zaščite vrat. Enostavna vodila za vrvi olajšajo njihovo pritrjevanje, kar zagotavlja varen prenos vseh predmetov.

Notranja oprema

Samodejna dvoobmočna klimatska naprava

Ta funkcija je uporabna za ohranjanje želene temperature v kabini, saj omogoča nastavitev in ohranjanje različnih temperatur na voznikovi in sovoznikovi strani. Nastavljen način delovanja in temperatura sta prikazana na večnamenskem zaslonu velikosti 6,3".

USB-vhodi za potnike na sprednjih in zadnjih sedeži

Potniki na sprednjih in zadnjih sedežih imajo na voljo štiri vhode za USB za hitro in učinkovito polnjenje svojih naprav.

Žepi za predmete z ločenimi razdelki

Žepi za predmete z ločenimi razdelki omogočajo enostavno odlaganje časopisov, pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov.

Tipka za shranjevanje položaja sedeža*1

Funkcija shranjevanja položaja sedeža voznika je povezana s položajem vzvratnega ogledala in omogoča večje udobje med vožnjo. Obenem se med vzvratno vožnjo vzvratno ogledalo na voznikovih vratih samodejno nagiba navzdol, kar zagotavlja boljšo preglednost med vožnjo.

Sistem prezračevanja v zadnjem delu

Prezračevalne odprtine za potnike na zadnjih sedežih so nameščene za osrednjo konzolo za še prijetnejša potovanja.

Subaru Advanced Technologies: Driver Monitoring System (DMS)*1

Driver Monitoring System oziroma sistem za spremljanje stanja voznika je nova tehnologija prepoznave obraza, ki prek ustrezne kamere odkriva morebitne znake utrujenosti ali nepozornosti voznika in ga o tem opozori s svetlečo lučko ter zvočnim signalom.

Samodejna prilagoditev položaja sedeža

Sistem prepozna do pet voznikov, neodvisno od starosti in postave, ter položaj sedeža samodejno prilagodi s pomočjo voznikovih vnaprej izbranih nastavitev.

Samodejna prilagoditev položaja vzvratnega ogledala

DMS položaj vzvratnega ogledala prilagodi glede na voznikove vnaprej izbrane nastavitve.

Informacije o vozilu, prikazani na zaslonu

Sistem vozniku na večnamenskem zaslonu prikazuje najnovejše informacije, vključno z informacijami o porabi goriva.

Klimatska naprava z vnaprej izbranimi nastavitvami

DMS shrani in uporabi zadnje nastavitve za nastavitev klimatske naprave, ki jih je predhodno shranil vsak voznik, in tako omogoča prijetno in po meri prilagojeno temperaturo zraka v kabini.

Opozarjanje

Ko sistem DMS zazna, da je voznik pogled s ceste odvrnil za dlje časa ali da so njegove veke dlje časa zaprte, te znake razume kot oviranje ali utrujenost in voznika opozori z zvočnim signalom ter svetlečo lučko na večnamenskem zaslonu.

X-MODE

X-MODE vam omogoča prevzem nadzora s samo eno enostavno tipko. Omenjena tehnologija deluje na motor, prenos, AWD, zavore in druge komponente ter omogoča varno potovanje tudi v težkih pogojih na cesti in po neprehodnih poteh. Ko je funkcija X-MODE aktivna, vam Hill Descent Control pomaga ohraniti stalno hitrost pri vožnji po hribu navzdol.

SI-DRIVE

Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) se prilagodi vašemu slogu vožnje in vam omogoča, da vozite tako, kot in kadar želite sami. V načinu delovanja Sport vam omogoča trenutek in enakomeren odziv stopalke za plin za športno vožnjo pri različnih hitrostih. Za razliko od tega lahko v načinu delovanja Intelligent uživate v uravnoteženi in enakomerni zmogljivosti ter manjši porabi goriva.


*1 Dostopno pri različicah STYLE, PREMIUM in 4DVENTURE.
*2 Dostopno pri različicah PREMIUM in 4DVENTURE.
Voznik je vedno odgovoren za varno in previdno vožnjo ter upoštevanje prometnih predpisov. Ne zanašajte se popolnoma na sistem Driver Monitoring System. Funkcije sistema so lahko v določenih okoliščinah omejene. Celotne informacije o načinu delovanja in morebitnih omejitvah sistema poiščite v uporabniškem priročniku. Za dodatne informacije se obrnite na svojega zanesljivega zastopnika za vozila Subaru.
Za previdno in varno vožnjo je vedno odgovoren voznik. Med vožnjo se ne dotikajte zaslona na dotik. Komunikacijske storitve so lahko v nekaterih državah plačljive.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom