WRX STI

Varnost, ki jo potrebujete, da bi doživeli navdušenje, ki si ga želite

QZa volanom vozila WRX STI se počutite varno. Saj veste, da vam Subaru zagotavlja izjemne standarde varnosti, kot je zaščita, ki jo omogoča izboljšana obročasta konstrukcija za ojačenje in zračna blazina pri voznikovih kolenih. S pomočjo nastavljivega sistema za nadzor dinamike vozila (Vehicle Dynamics Control – VDC), opremljenega z aktivnim vektoriranjem navora Active Torque Vectoring in s pomočjo močnih zavor Brembo*1, boste lahko kos vsaki potencialni nevarnosti. Poleg tega pa boste deležni še bolj mogočne zaščite – izjemne lege na cesti, ki jo zagotavlja simetrični vsekolesni pogon Symmetrical All-Wheel Drive (AWD).


Aktivna varnost

1. Airbags SRS *2

WRX STI je opremljen z SRS*2 zračnimi blazinami spredaj, bočno spredaj in z zračnimi zavesami. Razpolaga tudi z zračno blazino pri kolenih, ki varuje noge voznika.

2. Obročasta konstrukcija za okrepitev

Obročasta konstrukcija za okrepitev utrjuje potniški prostor od strehe do vrat, od stebričkov do poda. V primeru nesreče ta konstrukcija pomaga ublažiti udarce in na ta način varuje voznika in potnike. Kljub temu, da je nova konstrukcija lažja, pa njena večja trdnost nudi boljšo zaščito.

3. Sprednja sedeža za zaščito pred nihajnimi poškodbami vratne hrbtenice 

WRX STI je opremljen s sprednjima sedežema, ki nudita zaščito pred nihajnimi poškodbami vratne hrbtenice z aktivnima vzglavnikoma, ki vsrkata energijo trka od zadaj in tako voznika in sopotnika spredaj obvarujeta pred poškodbami.

4. Konstrukcija za zaščito potniškega prostora

Kar zadeva varnost, gre Subaru prek meja običajnega. V primeru čelnega trčenja motor SUBARU BOXER in menjalnik novega vozila WRX STI zdrsneta pod potniško kabino in ne poškodujeta voznika in potnikov.

Pasivna varnost

5. Advanced Safety Package: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)*3

Sistem SRVD (zaznavanje vozil za nami) s pomočjo tipal zazna in opozori na prisotnost drugih vozil za vami in pomaga pri varni spremembi voznega pasu. Prav tako pa voznika med vzvratno vožnjo opozori na možnost trčenja z vozili, ki prihajajo s strani.

6. Advanced Safety Package: High Beam Assist (HBA)*3

Funkcija HBA (pomoč pri zasenčenju luči) prepozna druga vozila na cesti in samodejno uravnava snop žarometov glede na stanje prometa. To pomeni večje udobje in varnost za nas in druge voznike.

7. Multi-mode Vehicle Dynamics Control System

Sistem nastavljivega nadzora dinamike vozila VDC omogoča stabilno vožnjo. Možnost nastavitve omogoča tri različne načine za izjemno prilagodljive zmogljivosti. S pomočjo funkcije Normal omogočite sistemu polno posredovanje. V načinu Traction se dvigne prag posredovanja voznika, kar mu omogoča popoln nadzor in prenos največjega navora na kolesa. V načinu Off pa je sistem VDC izklopljen.

8. Zavore

WRX STI se ponaša s tehnologijo, ki izboljšuje zaviranje in vašo varnost. Funkcija Brake Assist omogoča maksimalen izkoristek zavor v primeru sile. Funkcija Brake Override pa pomaga pri preprečevanju potencialne nevarnosti, saj omogoča prednost zaviranja pred dodajanjem plina, v kolikor bi voznik obe stopalki pritisnil hkrati.

*1 Brembo je zaščitena blagovna znamka družbe Brembo S.p.A.
*2 SRS: Sistem za dopolnilno zadrževanje. Učinkovit je le, če ga uporabljamo skupaj z varnostnimi pasovi.
*3 Voznik je vselej odgovoren za varno in pazljivo vožnjo ter upoštevanje cestnoprometnih predpisov. 

Ne zanašajte se slepo na sistem Advanced Safety Package če želite voziti varno. Učinkovitost sistema je omejena. Preberite Navodila za uporabo in se seznanite z vsemi podrobnostmi glede delovanja in omejitev. Za več informacij se obrnite na vašega pooblaščenega prodajalca vozil Subaru. 


© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom