Lineartronic + AWD z aktivno razporeditvijo navora

  • Novi Forester dosega s samodejnim brezstopenjskim menjalnikom Lineartronic visoko raven učinkovitosti, saj dramatično izboljšuje porabo goriva, ker stalno vzdržuje delovanje motorja v področju optimalnih vrtljajev, brez nihanja, do katerega pogosto pride ob prestavljanju. Novi sistem za upravljanje menjalnika zagotavlja prožno, odzivno in tekočo vožnjo, ob trenutnem odzivu motorja SUBARU BOXER. Pri različicah 2.0D in 2.0XT se Lineartronic uspešno in tiho spopada z velikim navorom. Prehodi prestavnih razmerij brez sunkov omogočajo velik prirastek moči med pospeševanjem. Vzdolžno je Lineartronic povezan z novim sistemom vsekolesnega pogona AWD z aktivno razporeditvijo navora, ki se odziva na trenutne pogoje pogona, saj poskrbi za nenehno razporejanje navora med sprednji in zadnji par koles.

  • Obvolanski prestavni ročici

  • Obvolanski prestavni ročici sta na dosegu vaših prstov in služita za hitro ročno uporabo prestavnih razmerij v sistemu Lineartronic, ki najbolj ustrezajo dani situaciji. Za ročno prestavljanje je na voljo šest (vozila z bencinskim motorjem) ali sedem (vozila z dizelskim motorjem) računalniško nastavljenih prestavnih razmerij, ki v vsakem trenutku zagotavljajo hiter odziv. Bolj odločne in športne vožnje si ni mogoče zamisliti.

  • Tempomat

  • Tempomat je naprava za elektronsko uravnavanje hitrosti, ki omogoča vzdrževanje določene stalne hitrosti, ko prometne razmere to omogočajo. Tipke za upravljanje sodobne oblike temne kovinske barve so nameščene na volanu.

  SI-DRIVE

  Sistem pametne vožnje SUBARU (Intelligent Drive – SI-DRIVE) lahko v trenutku prilagodi odziv motorja in menjalnika vašemu slogu vožnje, razmeram na cesti ali nepredvidljivim dogodkom, na katere bi utegnili naleteti. SI-DRIVE takoj spremeni odziv na pritisk stopalke plina in spremembo prestavnih razmerij samodejnega menjalnika tako, da zagotovi optimalno zmogljivost v vseh razmerah.

  Sport Sharp Mode

  Z vklopom pametnega načina vožnje pa vam sistem SI-DRIVE zagotavlja dober odziv ob hkratnem spoštovanju okolja. Navor, ki vam je na voljo, zagotavlja tekočo vožnjo hkrati z gospodarno porabo goriva. Občutek vsestranskega nadzora.

  Sport Mode

  Športni način vožnje zagotavlja odzivnost pri vseh hitrostih. Takoj boste začutili veliko sposobnost pospeševanja in živahnost vozila.

  Intelligent Mode

  Z vklopom pametnega načina vožnje pa vam sistem SI-DRIVE zagotavlja dober odziv ob hkratnem spoštovanju okolja. Navor, ki vam je na voljo, zagotavlja tekočo vožnjo hkrati z gospodarno porabo goriva. Občutek vsestranskega nadzora.

  Serijsko pri različicah z menjalnikom Lineartronic.
  Sistem SI-DRIVE s tremi načini vožnje (Intelligent, Sport in Sport Sharp) je na voljo le pri različici 2.0XT. Različice Style imajo sistem SI-DRIVE z dvema načinoma vožnje (Intelligent, Sport)
  Serijsko pri vseh različicah z izjemo Free.