Ustvarjen za potovanje

  • Vsestranski je, prav tako kot vi. Novi Forester je zasnovan tako, da se hitro in zlahka prilagodi čisto vsem najrazličnejšim vsakdanjim izzivom.

  Električni pogon vrat prtljažnega prostora

  Električni pogon vrat prtljažnega prostora v teku vaših potovanj olajša postopek natovarjanja in raztovarjanja predmetov, nahrbtnikov in kovčkov. Pritisk tipke na armaturni plošči, na daljinskem upravljalniku ali na samih vratih povzroči samodejno odpiranje in zapiranje.

  Ščitniki pragov

  Ščitniki pragov so nameščeni kar se da nizko, namenjeni pa so tudi zaščiti pred umazanijo, saj mora biti novi Forester vselej čist. Vsi člani družine si zdaj med vstopanjem in izstopanjem ne bodo več umazali čevljev ali oblačil.

  Otroška stopnica

  Stopnica ob zadnjih sedežih je namenjena lažjemu vstopanju in izstopanju otrok. Površina je čvrsta, večja in prav nič spolzka, saj otroška kolena varuje mehka preproga.

  Vse pod nadzorom Vedno

  • Novi Forester predstavlja popolno ravnovesje med obliko in udobjem. Ko boste enkrat za krmilom boste spoznali kako vas vsaka najmanjša podrobnost prepriča s priročnostjo in funkcionalnostjo. Rahlo dvignjen sedež omogoča med vožnjo tudi boljši razgled in vliva zaupanje.

  Instrumenti

  Instrumenti novega Foresterja so zasnovani da nudijo vozniku vse informacije na hiter in preprost način. Števec vrtljajev in merilnik hitrosti sta pregledna, voznik pa se zaradi tega lažje osredotoči na dogajanje na cesti.

  Inovativni večfunkcijski prikazovalnik

  Prikazovalnik na armaturni plošči na dotik tipke ponuja osnovne informacije o vozilu. Daje tudi podatke o zmogljivosti vozila in o učinkovitosti pri porabi goriva, ter jih primerja s podatki, zabeleženimi na različnih potovanjih.

  Prestavna ročica

  Manšeta na prestavni ročici poudarja eleganco. Kromana obroba spodnjega dela usnjene manšete daje notranjosti vozila pridih športne elegance.

  Vidljivost

  Z dominantnim razgledom in izboljšano vidljivostjo naprej in nazaj omogoča novi Forester vozniku zanesljivo vožnjo tudi po ozkih uličicah in tesnih prehodih. Število mrtvih kotov je zaradi premišljenih položajev stebričkov in trikotnih stekel na vratih minimalno. Tudi zunanji vzvratni ogledali, nameščeni na vratih, omogočata širše vidno polje.

  Zasnovan za prostornost

  • Notranjost novega Foresterja omogoča vam in vašim sopotnikom sodobno udobje in vam zagotavlja ves prostor, ki ga potrebujete. Pripravljen je, da ugodi vsem vašim zahtevam in vam ponuja vse praktične rešitve, ki vam vedno pridejo prav. S prostorno in prilagodljivo notranjo razporeditvijo je zasnovan tako, da je vsako vaše potovanje bolj praktično in udobno.

  Držalo za pijače v osrednji konzoli

  Žep na vratih

  Odlagališče v osrednji konzoli

  Pomično naslonjalo za roke

  Žep na zadnji strani naslonjala sedeža

  Naslonjalo za roke zadaj

  Stropna konzola

  Osvetljena polica osrednje konzole

  Obveščeni, veseli in vedno povezani.

  • Podati se na pot ne pomeni, da morate pustiti vse za seboj. S pomočjo domiselne in uporabne tehnologije ostanite povezani, vendar se ne pustite motiti. Novi Forester vam ponuja informacijske sisteme, razvedrilo, navigacijo in avdio napravo, ki jih lahko upravljate z dotikom prstov ali svojim glasom. Možnost priklopa vašega pametnega telefona ali iPhona pa vam omogoča neoviran dostop do tam shranjenih vsebin.

  SUBARU STARLINK

  Prav tako kot vaš pametni telefon vam informacijski in razvedrilni sistem SUBARU STARLINK omogoča preprost dostop do radia, aplikacij in medmrežja. Upravljanje je mogoče s pomočjo osrednjega 7-palčnega zaslona, občutljivega na dotik, ki deluje kot tablični računalnik, s pomočjo tipk na volanu ali s pomočjo glasovnih ukazov. Če ne najdete glasbe, ki bi vam bila všeč, lahko preko serijsko vgrajenih USB ali AUX vhodov priklopite vaš iPhone, pametni telefon ali kak drug glasbeni predvajalnik.

  Avdio sistem Premium z zvočniki Harman/Kardon

  Ta 440 watni sistem z 8 zvočniki je zasnovan za vrhunska akustična doživetja. Dva ovalna zvočnika sta nameščena v sprednjih in dva v zadnjih vratih.

  Navigacija

  Ta napredni navigacijski sistem postane po zaslugi najsodobnejšega sistema za prepoznavanje glasu spreten in učinkovit vodnik po vaših poteh.

  Upravljanje s pomočjo zaslona na dotik

  Poslušanje vaše glasbe lahko s pomočjo zaslona na dotik preprosto upravljate na enak način, kot to počnete s pomočjo vašega pametnega telefona. Zadostuje, da preko sistema Bluetooth® ali preko USB vhoda priklopite vaš pametni telefon in z dotikom zaslona izbirate glasbo.

  Prepoznavanje glasu.

  S pomočjo najsodobnejšega sistema za prepoznavanje glasu lahko s preprostim dotikom tipke na volanu vklopite sistem in z vašim glasom iščete točke na zemljevidu, opravite telefonski klic ali predvajate vaše priljubljene skladbe.

  Tipke za upravljanje na volanu

  Na volanu so udobno, v dosegu vaših prstov nameščene tipke za upravljanje avdio sistema in Bluetooth® sistema za prostoročno telefoniranje, ki se samodejno poveže z vašim pametnim telefonom. Tako lahko vedno ostanete osredotočeni na dogajanje na cesti.

  Priklopite digitalne naprave

  Priklopite vaš iPod ali kak drug prenosni glasbeni predvajalnik preko serijsko vgrajenih USB ali AUX vhodov in vašo digitalno glasbo boste lahko poslušali s pomočjo avdio sistema novega Foresterja.

  Vsak dan vozilo po vaši izbiri.

  • Novi Forester je opremljen, da vam vsak dan omogoča največ, od načrtovanih počitnic do nenačrtovanega obiska trgovine. V prostoren prtljažni prostor lahko spravite štiri velike kovčke ali najbolj zajetno športno opremo. Električni pogon vrat prtljažnega prostora, velika odprtina in nizek prag pa olajšajo natovor in raztovor. Daljše predmete boste spravili v vozilo tako, da boste ločeno položili naslonjala zadnjih sedežev v razmerju 60/40 in s tem pridobili dodatno, ravno nakladalno površino.

  Razporeditev sedežev

  Zaradi večje odprtine vrat in bolj ravnega poda se je povečala prostornina potniškega prostora vozila. Vseh pet potnikov lahko sproščeno uživa v izjemnem udobju.

  Tovorna površina

  Prtljažni prostor je zasnovan za lažje natovarjanje in raztovarjanje prtljage. Večje predmete lahko prevažate, če položite naslonjala zadnjih sedežev.

  Slike so informativne narave.
  Apple, iPhone in iPod so zaščitene blagovne znamke družbe Apple Inc.
  Voznik je vselej odgovoren za varno in pazljivo vožnjo. Med vožnjo se ne poslužujte zaslona na dotik. V odvisnost od države so komunikacijske storitve lahko plačljive.
  Serijsko pri vseh različicah z izjemo Free.
  Bluetooth je zaščitena blagovna znamka družbe Bliuetooth SIG, Inc. America.
  Sistem za prepoznavanje glasu je združljiv le z nekaterimi jeziki in ne z vsemi.
  Serijsko pri Sport Unlimited in XT.