Subaru XV

Doživite pustolovščino in ohranite spomine

Pripravite smuči, opremo za deskanje in kolo, saj boste vse to prav gotovo potrebovali. Novi SUBARU XV ima toliko prostora, da lahko vzamete s seboj vse kar potrebujete. Pripravljen je odpotovati z vami in biti vaš spremljevalec, tako v mestu kot na deželi.


Notranja oprema

Samodejna dvopodročna klimatska naprava*2

Ta naprava vzdržuje želeno temperaturo v potniškem prostoru. Zrak dovaja na učinkovitejši in tih način z izboljšanim pretokom usmerjenim od ventilatorja.

Sistem za vstop in zagon motorja brez ključa s pomočjo gumba*4

Zadošča, da se dotaknete kljuke vrat in že lahko vstopite v novi SUBARU XV. Motor zaženemo s preprostim pritiskom na gumb.

AUX in USB avdio vtičnica

Povežite vaš iPod*5 ali kak drug glasbeni predvajalnik s pomočjo vtičnic AUX in USB in že boste lahko preko avdio sistema SUBARUJA XV poslušali svojo glasbo. Preko dvojne USB vtičnice pa lahko polnite dve vaši napravi hkrati.

Apple CarPlay*7 in Android AutoTM *8

Uporabite najbolj priljubljene aplikacije s pomočjo Apple CarPlay*7 ali Android Auto*8. Po zaslugi funkcij prepoznavanja glasu in prostoročnega upravljanja lahko ostanete osredotočeni na cesto.

Večfunkcijski prikazovalnik*2

6,3-palčni večfunkcijski prikazovalnik na zgornem delu armaturne plošče vam ponuja koristne informacije v realnem času. Med uporabo navigacijskega sistema se ta poveže z večfunkcijskim prikazovalnikom, na katerem se občasno prikažejo vse za potovanje potrebne informacije, zlasti v bližini odcepov in križišč.

Prikazovalnik LCD*2

Ta 4,2-palčni prikazovalnik, nameščen na vidnem mestu na armaturni plošči pred voznikom prikazuje množico koristnih informacij, ne da bi vas med vožnjo motil in vam bo v pomoč pri nadzoru vašega vozila.

Televizijska kamera za pogled nazaj*2

Vam nudi praktično pomoč pri vzvratni vožnji. Televizijska kamera prikazuje barvno sliko predela za vozilom in pomožne črte, ki vam bodo v pomoč pri parkiranju.

SUBARU STARLINK*2

Sistem SUBARU STARLINK vam omogoča dostop do interneta, radia, aplikacij in drugega s pomočjo zaslona na dotik in glasovnih ukazov.

Pomična steklena streha s funkcijama pomika in nagiba*8

Veliko stekleno pomično streho je mogoče odpreti s pomikom ali nagibom. Opremljena je z ročno pomičnim senčnikom in omogoča prijetno prezračevanje in svetlobo v potniški kabini.

Sprednja sedeža s kontrastnimi šivi

Udobna sprednja sedeža z oranžnimi šivi dajeta SUBARUJU XV pridih športne osebnosti.

Naslonjalo za roko med zadnjima sedežema*2

Notranjost novega SUBARUJA XV nudi vsem potnikom popolno udobje tudi zaradi naslonjala za roke z vgrajenim držalom za pijače med zadnjima sedežema.

X-Mode

X-MODE vam omogoča nadzor s preprostim pritiskom na gumb. Ta tehnologija vpliva na motor, menjalnik, vsekolesni pogon AWD, zavore in druge komponente ter omogoča varno vožnjo v slabih voznih razmerah in neprehodnih poteh. Ko je X-MODE vklopljen vam bo Hill Descent Control pomagal vzdrževati stalno hitrost vožnje po klancu navzdol.

Notranja oprema

Steklena pomična streha*3

Električno pomična steklena streha z ročno pomičnim senčnikom omogoča  potnikom 360° panoramski pogled in prijetno prezračevanje.

Sistem za vstop brez ključa in zagon motorja s pomočjo gumba*3

Daljinski upravljalnik vam omogoča vstop v vozilo ne da bi vam bilo treba uporabiti ključ. Za odklepanje/zaklepanje vrat in pokrova prtljažnega prostora zadošča le prijem ustrezne kljuke. Motor zaženete s pritiskom gumba. S pomočjo 5 številčne vstopne kode lahko vstopite v vaš Subaru tudi brez daljinskega upravljalnika.

Ogrevana sprednja sedeža

Voznik in sopotnik na sprednjem sedežu lahko uživata na ogrevanih sedežih. Funkcija, ki pride zelo prav v hladnem vremenu.

Samodejna dvopodročna klimatska naprava*1

S pomočjo klimatske naprave je mogoče ločeno uravnavati tok zraka in temperaturo na strani voznika in sopotnika. Mikrofilter preprečuje vdor prahu v notranjost vozila.

Naslonjalo za roke med zadnjima sedežema z držaloma za pijače*1

Vaša sopotnika na zadnjih sedežih imata na voljo naslonjalo za roko med sedežema. Lahko ga uporabljata kot naslonjalo za roko ali kot držalo za pijačo.

Napreden večfunkcijski prikazovalnik*2

Potrebujete informacije? Ta prikazovalnik vam kaže čas, temperaturo, obvešča vas o rokih za vzdrževanje vozila in vam nudi informacije glede varnosti, kot je stanje sistema VDC (nadzor dinamike vozila). Beleži porabo goriva na način, ki vam omogoča da ste lahko v teku vaših potovanj bolj spoštljivi do okolja.

Zaslon na dotik

S pomočjo zaslona na dotik boste zlahka izbirali svojo glasbo na enak način, kot to počnete na vašem pametnem telefonu. Potrebno je le povezati vaš pametni telefon s pomočjo sistema Bluetooth®*3 ali USB vhoda in že boste lahko z dotikom zaslona izbirali glasbo. 

Prepoznavanje glasu*4 in Siri Eyes Free*2*5*6

Vaš SUBARU XV je opremljen z naprednimi funkcijami kot sta sistem za prepoznavanje glasu*4 z dopolnilno funkcijo Siri Eyes Free*2*5*6. S pomočjo funkcije Siri povežite vašo napravo, združljivo z blagovno znamko Apple*6 in že boste lahko prostoročno telefonirali, poslušali glasbo, prebirali elektronsko pošto in brskali po spletu. Tudi brez funkcije Siri je mogoče upravljati z navigacijskim sistemom, telefon in avdio sistem na prostoročni način, da boste lahko potovali povsem neobremenjeno.

Razvedrilo na dlani

Vašo priljubljeno glasbo lahko poslušate kadar si zaželite. S pomočjo  AUX vtičnice ali USB vhoda povežite vaš iPod*1 ali kak drug predvajalnik glasbe  in preko vsestranskega avdio sistema novega SUBARUJA XV poslušajte priljubljene skladbe v formatu MP3 ali WMA*2. Glasovni ukazi vam omogočajo poiskati pravo glasbo in imeti vse kot na dlani.

Pustite se razvajati

Novi SUBARU XV vam ponuja velike zamisli za majhne, vsakodnevne stvari. Žepi na vsakih od vrat imajo držalo za steklenico. Osrednja konzola pa držala za pijače, polico in oblazinjeno naslonjalo za roko, ki se odpre in vam odkrije novo odlagališče z 12V vtičnico.

Več udobja za vse

Novi SUBARU XV je opremljen s številnimi novostmi, ki bodo služile vam in vašim sopotnikom. Sedeže smo pazljivo načrtovali za udobje v teku dolgotrajnih potovanj, z boljšim oblazinjenjem za oporo in blaženje tresljajev in z višjim položajem sedenja, ki omogoča boljši pregled nad cesto. SUBARU XV je opremljen tudi s pomičnim osrednjim naslonjalom za roko in nastavljivimi naslonjali za glavo, ki vam zagotavljajo udobje in varnost.

Bluetooth®*3

Sistem za prostoročno telefoniranje Bluetooth®*3, opremljen z mikrofonom se samodejno poveže z vašim mobilnim telefonom in vam omogoča pogovor, ki vas ne bo motil pri vožnji. Omogoča tudi povezavo z predvajalnikom glasbe, ki je združljiv s sistemom Bluetooth®*3, kakor tudi prebiranje vaše elektronske pošte.

Televizijska kamera za pogled nazaj*2

Z novim SUBARUJEM XV se boste lahko vozili po ozkih mestnih uličicah ob pomoči televizijske kamere za pogled nazaj, ki je vgrajena serijsko v vseh različicah z izjemo 1.6i FREE. Televizijska kamera vam pri vzvratni vožnji posreduje barvno sliko predela za vozilom na prikazovalnik vašega SUBARUJA XV, skupaj s pomožnimi črtami, ki vam bodo pomagale pri parkiranju.

SUBARU STARLINK*1

Sistem SUBARU STARLINK vam omogoča dostop do interneta, radia, aplikacij in drugega s pomočjo zaslona na dotik, tipk na volanu ali glasovnih ukazov.

*1 Na voljo le skupaj z motorjem 2.0i.
*2 Ni na voljo pri PURE.
*3 Potreben je nakup nosilca za prtljago na strehi.
*4 Ni na voljo pri PURE in STYLE.
*5 Apple, iPhone in iPod so zaščitene blagovne znamke družbe Apple Inc.
*6 Apple CarPlay je blagovna znamka družbe Apple Inc., zaščitena v Z.D.A. in drugih državah.
*7 AndroidTM in Androidid AutoTM sta zaščiteni blagovni znamki družbe Google Inc.
*8 Na voljo pri PREMIUM.
*9 Na voljo skupaj z motorjem 1.6i.

Voznik je vselej odgovoren za pazljivo in varno vožnjo.
Med vožnjo ne uporabljajte zaslona na dotik. V odvisnosti od države so komunikacijske storitve lahko plačljive.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom