Forester e-BOXER

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Štirikolesni pogon Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) enakomerno razporeja moč na vsa štiri kolesa, kar omogoča boljši pogon na spolzkih terenih in poškodovanih cestah. Ta sistem se ponaša z nizkim težiščem, kar omogoča večjo stabilnost in varnejšo vožnjo.Naravno uravnotežen

Konfiguracija motorja je izjemno toga in uravnotežena, kar predpostavlja manj vibracij v primerjavi z drugimi vrstami motorjev.

Večja stabilnost

Nizko težišče in ploščata zasnova motorju Boxer omogočata večjo stabilnost v primerjavi z drugimi vrstami motorjev.

MOTOR e-BOXER SUBARU

Motor Boxer z vodoravno nasproti si nameščenimi cilindri ima ploščato konfiguracijo, bati, postavljeni pod kotom 180 stopinj, pa se premikajo v vodoravni smeri. Subaru več kot 50 let predano razvija edinstvenost motorja Boxer, s čimer zagotavlja njegovo vzdržljivost ter zanesljivost.

Lineartronic + Active Torque Split AWD

Lineartronic je popoln za hitro in postopno menjavo prestav, kar ohranja najučinkovitejše število obratov motorja in omogoča gladko pospeševanje, visoko zmogljivost in manjšo porabo goriva.

V kombinaciji s sistemom AWD z aktivno porazdelitvijo navora zagotavlja trenutno nastavljanje navora motorja glede na pogoje na cesti z njegovo razporeditvijo na kolesa z večjo vlečno silo.

X-MODE


Funkciji X-MODE in Hill Descent Control

Uživajte na svojih potovanjih z novim Foresterjem zahvaljujoč izboljšani funkciji X-MODE. Izberite način delovanja [SNOW / DIRT], ko vozite po spolzkih cestah, prekritih s snegom, zemljo ali prodom, ali način delovanja [D.SNOW / MUD], ko vozite po posebej nevarnih terenih, na katerih bi se lahko kolesa zagozdila, na primer po visokem snegu, blatu ali neravnih cestah. X-MODE uporablja višji navor in hiter odziv, ki ju omogoča električna pogonska enota, ter tako zagotavlja večjo zmogljivost avtomobila in občutek varnosti med vožnjo. Poleg tega funkcija Hill Descent Control pomaga pri ohranjanju nadzora nad vozilom in enakomerne hitrosti celo na posebej spolzkih strminah, kar poveča občutek udobne in mirne vožnje.*1

*1 Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju. Učinkovitost funkcije Hill Descent Control može ovisiti o raznim čimbenicima, poput stanja vozila, klimatskih uvjeta, guma i stanja ceste.


Kar največja višina podvozja

Novi Forester je zasnovan z višino podvozja, ki je značilna za vozila SUV, pri čemer je bila posebna pozornost posvečena tudi kotu vhoda, izhoda in zatikanja. Ti koti so optimizirani zaradi lažjega premagovanja morebitnih ovir brez poškodb ali obtičanja.

SI-DRIVE

Izberite način delovanja Intelligent za zmerno, enakomerno in gladko vožnjo ali način delovanja Sport za trenuten in linearen odziv pedala za plin ter športni način vožnje neodvisno od hitrosti. Električna pogonska enota omogoča močno in gladko pospeševanje ter vam tako zagotavlja dinamično in vznemirljivo vožnjo.

[ S ] Način delovanja Sport

Trenuten in linearen odziv pedala za plin omogoča športno vožnjo in občutek hitrega pospeševanja ter agilnosti.


[ I ] Način delovanja Intelligent

Z aktivacijo načina Intelligent sistem SI-DRIVE omogoči trenuten odziv ob skrbi za okolje. Navor omogoča uravnoteženo fluidnost in učinkovitost ter s tem popoln nadzor.

Vzmetenje

Forester e-BOXER je opremljen z naprednim sistemom sprednjega in zadnjega vzmetenja, ki omogoča izjemen nadzor nad upravljanjem in možnost obvladovanja vseh podlag v različnih pogojih. Forester e-BOXER lahko zahvaljujoč odlično nastavljenim vzmetem amortizerjev absorbira vsako nepravilnost na cesti in tako zagotovi udobno vožnjo v vseh pogojih.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom