BRZ

Boxer motor 

Na področju natančnosti in zadovoljstva sega SUBARU BRZ po zaslugi motorja SUBARU BOXER nove generacije do izjemne odličnosti. Ta 2.0-litrski motor je kompaktnejši in je nameščen nižje in bliže vozniku. Je prvi motor te vrste, ki je opremljen s sistemom neposrednega vbrizgavanja goriva, kar izboljšuje njegovo odzivnost in gospodarnost pri porabi goriva. Edinstvena rešitev za enkratno zadovoljstvo.

  • NAJVEČJA MOČ: 147 kW (200 KM) pri 7.000 vrt/min
  • NAJVEČJI NAVOR: 205 Nm (20,9 kgfm) pri 6.400-6.600 vrt/min
  • PORABA GORIVA: 7,8 l/100 km*2 (6RM - 6 stopenjski ročni menjalnik)
    7,1 lit./100 km*2 (6SM - 6 stopenjski samodejni menjalnik)
  • IZPUSTI CO2: 180 g/km*2 (6RM)
    164 g/km*2 (6SM)

2-litrski Subaru Boxer DOHC (z dvojno odmično gredjo v glavi)

Ta motor z 200 KM se vrti z veseljem. S plosko krivuljo navora in 100 konjskimi močmi na liter prostornine ste lahko prepričani, da razpolagate z veliko močjo na celotnem območju vrtljajev motorja. Hkrati pa z nizkimi izpusti škodljivih snovi pripomorete k varovanju okolja

Vzmetenje in zmogljivost

Nove, povsem neodvisne obese poudarjajo živahnost in odzivnost SUBARUJA BRZ. Sprednji obesi MacPherson poudarjata robustnost vozila, dajeta občutek neposrednega nadzora in omogočata še nižji položaj motorja SUBARU BOXER. Zasnova z dvojno nihajno roko zadnjega vzmetenja izdatno izboljšuje oprijem pnevmatik. Vse to pa pomeni avtomobil, ki nudi večje udobje pa tudi izjemno stabilnost.

LSD Torsen*1

Navdušujoča natančnost v vsakem ovinku je to kar loči SUBARU BRZ od drugih avtomobilov. Vrhunski samozaporni diferencial Torsen vam pomaga, da ostanete na pravi poti pri hitri vožnji skozi ovinek, saj omogoča popoln nadzor nad vozilom.

Resnično športni menjalnik

MOTOR SUBARU BOXER je zasnovan simetrično. Njegova motorna gred je v isti liniji z gredjo menjalnika, kar omogoča izjemno stabilnost in dinamično živahnost. Pogon na zadnji par koles omogoča večji pomik motorja nazaj, kar vozniku omogoča natančen in popoln nadzor, ne glede na njegov slog vožnje. Na to živahno platformo smo namestili nov, hitrejši in bolj neposreden sistem krmiljenja, zasnovan za izjemno natančen in takojšen odziv na ukaze voznika. 

Izkoristite moč vetra

Spojler iz aluminijeve zlitine daje vozilu SUBARU BRZ eleganten in agresiven videz, izboljšuje pa tudi njegove aerodinamične lastnosti. Njegova oblika neposredno usmerja tok zraka, zagotavlja boljšo učinkovitost in poveča aerodinamično silo, potrebno za boljši nadzor in večjo stabilnost pri hitri vožnji.

*1 Torsen je zaščitena blagovna znamka družbe JTEKT Corporation.
*2 Poraba goriva in izpusti CO2: v skladu z normama EC715/2007-2015/45W.

© SUBARU CORPORATION. Vse pravice pridržane. Subaru Italia S.p.A. (delniška družba)
Pravni sedež: Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Kapital družbe 2,600.000 EUR
Upravni sedež: Via Montefeltro 6/A - 20156 Milano
Družba je podrejena funkciji upravljanja in usklajevanja družbe Subaru Europe N.V./S.A.
REA TN - 120893 | Davčna številka: 0118169021
Št. DDV: 01188480220 Delniška družba z enim družbenikom