Sistem vstopa brez ključa in zagon motorja s pomočjo gumba

  Da bi odklenili/zaklenili vrata se je potrebno le dotakniti kljuke. Motor zaženete s pomočjo gumba. S pomočjo 5 številčne PIN kode pa je mogoče vstopiti v vaše vozilo tudi brez ključa.

  Žarometa s samodejnim prižiganjem

  Svetlobno tipalo v mraku samodejno prižge žarometa in ju ugasne, ko električni sistem vozila preklopite na OFF.

  8-smerno nastavljiv volan

  Da bi bil položaj voznika kar najbolj udoben lahko volan pomikate v smereh navzgor in navzdol ter k sebi in od sebe.

  Tipke za upravljanje na volanu

  Na volanu so na dosegu voznikovih prstov tipke za upravljanje avdio sistema in Bluetooth® sistema za prostoročno telefoniranje, ki se samodejno poveže z vašim pametnim telefonom in vam tako omogoča, da ostanete osredotočeni na promet okrog sebe.

  Instrumentna plošča

  Instrumenti novega Foresterja so zasnovani tako, da omogočajo vse potrebne informacije hitro in enostavno. Merilnik hitrosti in merilnik vrtljajev sta pregledna in omogočata, da se voznik lahko povsem posveti vožnji.

  Napredni večfunkcijski prikazovalnik

  Prikazovalnik z zaslonom na dotik, nameščen na armaturni plošči posreduje bistvene informacije o vozilu. Med drugim daje informacije o zmogljivostih in učinkoviti rabi goriva v primerjavi z različnimi opravljenimi potovanji.

  8-smerno električno nastavljiv voznikov sedež

  S pomočjo voznikovega sedeža, katerega položaj je mogoče električno nastavljati v 8 smereh je mogoče zlahka poiskati najudobnejši in najvarnejši položaj za volanom.

  Stopalke v aluminiju

  Različice 2.0XT, 2.0D SPORT STYLE in SPORT UNLIMITED so opremljene z elegantnimi športnimi stopalkami plina zavor in sklopke, z nedrsečimi vstavki na stopalkah in podporni površini za nogo voznika.

  Navigacija

  S tem naprednim navigacijskim sistemom postane vsaka vožnja hitra in učinkovita z veliko mero udobja, ki ga omogoča najsodobnejša funkcija prepoznavanja glasovnih ukazov.

  Upravljanje s pomočjo zaslona na dotik

  Ukazi preko zaslona na dotik vam omogočajo izbirati glasbo na enak praktičen način, kot bi to počeli s pomočjo vašega pametnega telefona. Potrebno je le povezati pametni telefon s pomočjo sistema Bluetooth® ali USB vhoda z avdio sistemom vozila in že lahko z dotikom zaslona izberete skladbo, ki jo želite poslušati.

  SUBARU STARLINK

  Prav kot vaš pametni telefon vam tudi informacijski in razvedrilni sistem SUBARU STARLINK mogoča enostaven dostop do radijskega sprejemnika, aplikacij in medmrežja. Upravljate ga lahko s pomočjo osrednjega 7-palčnega zaslona na dotik, ki deluje kot tablični računalnik, s pomočjo tipk za upravljanje na volanu ali s pomočjo glasovnih ukazov. Če vam ne bo uspelo najti glasbe po vašem okusu, boste lahko s pomočjo serijsko vgrajenega USB ali AUX vhoda povezali vaš iPhone, pametni telefon ali drug glasbeni predvajalnik.

  Samodejna dvopodročna klimatska naprava

  Naprava služi za vzdrževanje želene temperature v potniškem prostoru. Omogoča nastavitev različnih temperatur na voznikovi in sopotnikovi strani.

  Tri 12V električne vtičnice

  Sistem preskrbe z električno energijo je zlahka dosegljiv s pomočjo treh 12V vtičnic, nameščenih v osrednji konzoli, v osrednjem odlagališču in v prtljažnem prostoru.

  Sistem za prepoznavo glasu in Siri Eyes Free

  Vaš SUBARU XV ima po zaslugi domiselnega sistema za prepoznavanje glasu in dopolnilne funkcije Siri Eyes Free mnogo večjo uporabnost. Uporabite Siri in priklopite vašo Apple združljivo napravo. Dobili boste možnost prostoročnega telefoniranja, poslušanja glasbe, pregledovanja elektronske pošte in brskanja po spletu. Tudi brez funkcije Siri je mogoč prostoročni dostop do navigacijskega sistema, telefona in avdio sistema, da boste lahko potovali do konca svobodni.

  Avdio sistem Premium z zvočniki Harman/Kardon

  Ta 440-watni sistem z 8 zvočniki je zasnovan za vrhunske akustične dosežke. Dva zvočnika ovalne oblike sta nameščena v sprednjih in dva v zadnjih vratih.

  Priklopite digitalne naprave

  S pomočjo serijsko vgrajenih AUX in USB vhodov lahko priklopite vaš iPod* ali kakšen drug glasbeni predvajalnik in vašo digitalno glasbo boste lahko poslušali preko avdio sistema novega Foresterja.

  Naslonjali zadnjih sedežev položljivi v razmerju 60/40 “one touch”

  Naslonjali zadnjih sedežev je mogoče s pritiskom gumba ločeno položiti v razmerju 60/40 in tako pridobiti dodaten prostor za predmete in prtljago.

  Uvlačljiva roleta nad prtljažnim prostorom

  Roleto nad prtljažnim prostorom lahko uvlečete in odstranite. Opremljena je s trdnim ohišjem iz aluminija.

  Pragovi vrat

  Pragovi niso nameščeni zgolj kar se da nizko, pač pa so zasnovani tudi tako, da preprečujejo nabiranje umazanije, da bi bil novi Subaru Forester vselej čist. Med vstopanjem in izstopanjem si ne boste več umazali oblačil in čevljev.

  Otroška stopnica

  Stopnica ob zadnjih sedežih je namenjena lažjemu vstopanju in izstopanju otrok. Za kar največjo varnost je površina uporabna, večja in ni spolzka, saj namesto trde plastike otroška kolena varuje mehka preproga.

  Stropna konzola

  Žepi na vratih

  Držalo za pijače v osrednji konzoli

  Osvetljena polica osrednje konzole

  Pomična opora za roke

  Odlagališče v osrednji konzoli

  Žep na hrbtni strani naslonjala sopotnikovega sedeža

  Opora za roke zadaj

  Električno pomična steklena streha

  Velika steklena streha, ki jo je mogoče odpreti z nagibom in pomikom omogoča panoramski razgled in prijetno prezračevanje potniškega prostora. Opremljena je z ročno pomičnim senčnikom.

  Serijsko pri različicah Sport Unlimited in XT
  Bluetooth je zaščitena blagovna znamka družbe Bluetooth SIG, Inc. America.
  Voznik je vselej odgovoren za varno in pazljivo vožnjo. Med vožnjo ne uporabljajte zaslona na dotik. V odvisnosti od države so komunikacijske storitve lahko plačljive.
  Sistem za prepoznavanje glasu je združljiv le z nekaterimi jeziki in ne z vsemi.
  Serijsko pri vseh različicah z izjemo 1.6i Free.
  Potrebno je uporabljati Apple združljive naprave (iPhone, iPad, iPod touch, itd.).
  Apple, iPhone in iPod so zaščitene blagovne znamke družbe Apple Inc.